RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ryddet Rusken opp etter at politet tømte romleirer i Ekebergskogen i Oslo i sommer.
Her ryddet Rusken opp etter at politet tømte romleirer i Ekebergskogen i Oslo i sommer. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Store problemer med søppel og avføring fra tilreisende

Sist oppdatert:
Tilreisende bostedsløse skaper store problemer med sanitære forhold og forsøpling i hovedstaden, ifølge Bymiljøetaten. Det vil koste kommunen 2,2 millioner kroner å rydde opp i 2016.

– Bymiljøetaten opplever i år en betydelig økning i antall tilreisende som ikke har boevne og som benytter byens parkeringsplasser, gater, parker, grøntområder, skoger og under broer til overnatting, skriver etatsdirektør Gerd Robsahm Kjørven og direktør i Bydriftsdivisjonen Kjetil Storaas Hansen i en rapport om tilreisende bostedsløse, skriver ABC Nyheter.

De anslår at kostnadene med å rydde «villcamper», rydding og vasking av avføring i sentrum og ekstra vakthold vil ligge på nærmere 2,2 millioner kroner i år.

Inntil august i år hadde Bymiljøetaten gjennomført 34 aksjoner sammen med politiet. Til sammen ble 272 steder oppsøkt ved disse.

Problemene er ifølge rapporten størst i Sognsvann-området, men andre områder som nevnes er Ekebergskogen, skogen ved Ekebergsletta, Dælenenga idrettspark og under Sinsenbrua. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere