Valgkommisjonen i Haiti har godkjent resultatene fra så godt som alle stemmelokalene i landet, men frustrasjonen over valget er stor. Det kommer anklager om juks fra en rekke av presidentkandidatene som deltok i valget.

Demonstrerte i Port-au-Prince
Flere tusen mennesker demonstrerte søndag mot gjennomføringen av valget i hovedstaden Port-au-Prince.

- Du kan ikke stjele folkets vilje, sa hip hop-stjernen Wyclef Jean, som gikk i front i en av demonstrasjonene, melder NTB.

12 av 19 presidentkandidater, blant annet to av favorittene, mener valget var preget av omfattende fusk. De hevder å se en konspirasjon mellom regjeringen og valgkommisjonen som skal gagne regjeringspartiets kandidat.

- Tukler med valget
- Det er klart at Rene Prevals regjering, i forståelse med CEP (valgkommisjonen. Red. anm.) nå iverksetter planen om å tukle med valgene, med hjelp fra det offisielle politiske partiet og dets kandidat, Jude Celestin, uttalte den uavhengige kandidaten Annne Marie Josette Bijou, ifølge Associated Press (AP).

Opptelling ikke ferdig før 7. desember
Valgkommisjonen opplyser på sin side at den har godkjent resultatene fra nesten alle stemmelokalene i landet. Kun 56 valglokaler skal ikke ha fått godkjent resultatene. Men de foreløpige resultatene av opptellingen er ikke ventet før 7. desember, og de fleste regner med at det blir en ny valgomgang, melder AP.