Årsaken til steningen var at et tog hadde kjørt seg fast i snøen mellom Mjølfjell og Myrdal.

– Bergensbanen er nå stengt for togtrafikk mellom Myrdal og Finse. Vi venter på freser fra Bane Nor som kan fjerne snø før sporet kan åpne igjen. Det er mye snø og mye vind, og vi må sikre at sporet er trygt å kjøre på, sa pressevakt Nina Schage i Vy like før klokken 10 lørdag til Bergens Tidende.

Bane Nor opplyste at freseren befant seg på Geilo, og at det ville ta noen timer å få løst problemet.

Les også: Vinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier

Liv Tone Otterholt, pressevakt i Bane Nor, sa til Bergensavisen at hun anslo at det ville ta rundt to timer før de var i gang igjen. Hun sa også at det ville føre til forsinkelser på de flest togavgangene som skulle over fjellet lørdag.

– Vi beklager veldig at det blir sånn, men vi jobber så godt vi kan med å holde jernbanesporene ryddet for snø, sa hun til BA lørdag formiddag.

Nina Schage i Vy oppfordret reisende til å følge med på oppdatert informasjon om togavganger på Vy-appen eller Vy sin nettside. Det var ikke planlagt alternativ transport på strekningen.

– Det er svært vanskelige værforhold, og vi vet ikke hvor lag tid det vil ta å få ryddet sporet, sa Schage til BA.

Les også: Over halvparten savner snøen

Banen ble åpnet i halv tre-tiden lørdag.

Bergensbanen var også stengt to og et halvt døgn etter et snøskred mellom Myrdal og Hallingskeid mandag, men åpnet igjen natt til torsdag etter et omfattende ryddearbeid.