Gå til sidens hovedinnhold

Støre: - Svekket terrortrussel fra Afghanistan

Oslo (NTB): Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener risikoen for at terror som planlegges og tilrettelegges i Afghanistan når Norge, er blitt mindre takket være den internasjonale militære operasjonen i landet.

Utenriksminister Støre har dermed et annet syn på saken enn blant andre fredsforsker Kristian Berg Harpviken, skriver Aftenposten. Direktøren for fredsforskningsinstituttet i Oslo (PRIO) har med bakgrunn i terrorpågripelsene i Norge og Tyskland uttalt at trusselen mot Norge har økt på grunn av den norske deltakelsen i den NATO-ledede operasjonen i Afghanistan

- Ja, jeg mener det internasjonale nærværet har redusert trusselen om terror fra Afghanistan mot andre land, sier Støre.

- Men det betyr ikke at det ikke er en trussel, noe de siste dagene illustrerer, fortsetter utenriksministeren, som understreker nødvendigheten av å ikke trekke forhastede slutninger av den norske PST-saken.

Støre mener mange kommentatorer de siste dagene har blandet sammen mange ulike forhold i omtalingen av saken, som utenriksministeren i lang tid har blitt orientert om.

Til tross for dramatiske tapstall for de internasjonale styrkene i Afghanistan de siste månedene, holder Støre fast ved at ville vært en dårlig løsning å pakke sammen og reise hjem i dag. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen