Gå til sidens hovedinnhold

Støre takket Ban for gissel-hjelp

Oslo (NTB): Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) rettet lørdag en personlig takk til FNs generalsekretær Ban Ki-moon i forbindelse med frigivelsen av Gert Danielsen som var bortført i Jemen.

- Snakket med FNs generalsekretær og takket for godt samarbeid i forbindelse med løslatelsen av Gert Danielsen i Jemen, skriver Støre på Twitter.

Enkelthetene rundt Danielsens løslatelse og hvem som på hvilken måte bidro til den, er ennå ikke offentlig kjent. Etter det NTB erfarer, har representanter fra norske myndigheter vært i Jemen og samarbeidet med jemenittiske myndigheter for å få løslatt Danielsen.

- Norske myndigheter har ikke deltatt i forhandlingene for å få Danielsen frigitt. Forhandlingene er ført av FN og jemenittiske myndigheter, sa kommunikasjonsrådgiver Svein A. Michelsen i Utenriksdepartementet til NTB fredag.

Stammen som bortførte nordmannen, skal ha framsatt krav om at et drapsdømt stammemedlem måtte løslates fra fengsel. Det er uvisst om dette kravet er blitt innfridd som del av avtalen om å løslate nordmannen. Norske myndigheter har heller ikke kommentert påstandene om at det er betalt penger for å få nordmannen fri. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021