RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store tap i KredittBanken (Ny)

Sist oppdatert:
KredittBanken leverte dårlige tall for 2002. Det er store tapsavestninger som snur overskudd til betydelig minus. Banken tror også 2003 blir et tøft år
Utvidet med flere momenter.

Etter ti års virksomhet opplevde KredittBanken i 2002 et år med betydelige tilbakeslag. Banken har bokført store tapsavsetninger på utlån som følge av økt risiko i utlånsporteføljen, melder banken.

Det foreløpig årsresultatet viser minus 78,6 millioner kroner etter tap og skatt, mot pluss 30,6 i 2001.

Tapsavsetningene er økt fra 17,1 millioner i 2001 til 144,2 millioner i 2002. Av tapene er 63 millioner tatt i fjerde kvartal og 71 millioner i tredje.

- Tapsavsetningene knytter seg til fall i panteverdier og generell negativ økonomisk utvikling i næringslivet, heter det.

Resultatet inkluderer også nedskriving av goodwillavsetninger på 16 mill. knyttet til datterselskapene. Banken har foretatt flere grep som sikrer god soliditet, og ved utgangen av året er kapitaldekningen 13,87 prosent og kjernekapitaldekningen 9,25 prosent.

Banken gjorde en emisjon på 60 millioner kroner i fjerde kvartal.

Banken har i desember også redusert balansen ekstraordinært med 500 millioner kroner ved salg og syndikering av utlån for å tilpasse forretningsvolumet til et vanskeligere pengemarked.

- Dette har bidratt til god likviditet og god soliditet ved årsskiftet, heter det.

- KredittBanken står foran utfordringer også i 2003, skriver banken. Fokus vil være på kostnadene.

- Banken mener det er realistisk å gjenvinne god lønnsomhet i løpet av to år, skriver Kredittbanken i sin kvartalsrapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere