RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store tap på Sincor-prosjektet

Sist oppdatert:
Det franske oljeselskapet TotalFinaElf regner med å tape omkring 700 millioner kroner på grunn av stoppen ved lettoljeanlegget Sincor i Venezuela. Statoil er medeier i anlegget
Det opplyser det franske oljeselskapet til Dow Jones Newswire torsdag.

På grunn av stoppen ved Sincor, har TFE nå beregnet å tape 100 millioner dollar i uteblitt driftsresultat i 2003. Samtidig ser oljeselskapet at den høye oljeprisen vil mer enn utligne tapene på fra Sincor.

TFE eier 47 prosent av Sincor, mens Statoil deltar med en eierandel på 15 prosent, mens resten eies av statsoljeselskapet PDVSA. Basert på dette kan Statoil gå glipp av et driftsresultat på 230 millioner kroner på grunn av Sincor-stansen.

Sincor-anlegget har vært stengt siden 12. desember på grunn av generalstreiken i Venezuela. Produksjonen av syntetisk lettolje basert på tungoljebeltet i Orinoco-regionen, er ventet å først komme i gang til uken.

Produksjonen vil ikke komme igang igjen før de breddfulle lagrene tømmes. Det vil skje de to neste dagene da den første VLCC'e, fra en utenlandsk befrakter vil gå til Jose-terminalen å laste 2 millioner fat med Sincor-olje. Det er den amerikanske raffineriet Valero som har kjøpt oljen.

Sincor har en produksjonskapasitet på omkring 190.000 fat pr. dag, og adm. direktør Joris De Smet opplyste til Dow Joens tidligere denne uken at produksjonen kan nå dette volumet i slutten av neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere