Gå til sidens hovedinnhold

Støre tar farvel med faksmaskinen

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet vil gi «et investeringsløft» til sykehusene, noe de mener vil kreve 12 milliarder kroner mer i neste stortingsperiode. Omsider skal også faksmaskinene skrotes.

Slik vil partiet møte økte utgifter i helsevesenet etter hvert som flere av oss lever lenger og medisinske fremskritt gjør at flere tilstander kan behandles. Ved å prioritere fellesskapets sykehus skal kvaliteten forbedres, flere skal behandles og pasientsikkerheten skal sikres.

Mens Høyre nylig kom med et utspill om mulig økning av egenandelene, understreker Ap at «lave egenandeler sørger for at det er medisinske behov og ikke personlig økonomi som avgjør hva slags hjelp man får».

- Vi vet at høyere egenandeler slår skjevt ut sosialt, ved at det rammer folk med lav inntekt. I tillegg kan det føre til at folk venter for lenge med å få behandling. Det går ut over hver enkelt, samtidig som det er dårlig samfunnsøkonomi, sa Ap-leder Jens Stoltenberg da han og helseminister Jonas Gahr Støre la fram planen torsdag formiddag.

Planen innebærer en million flere behandlinger i 2017 enn i 2012, og at alle pasienter skal få en bindende behandlingsfrist. Dessuten skal all utveksling av informasjon skje elektronisk.

- Vi tar nå farvel med drosjene som kjører papirer mellom sykehusene, og med faksmaskinen, sa helseminister Støre. (©NTB)

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser