Store togforsinkelser

Jernbaneverket anbefaler hjemmekontor.

09.05.11 15:25

Innstillinger og forsinkelser på opptil en halv time rammet togreisende på Drammensbanen mandag morgen. Det rammet togreisende fra Vestfold-byene, Buskerud, Asker og Bærum. Jernbaneverket ber folk vurdere alternativer - som å jobbe hjemmefra.

- I dag tidlig tror jeg de som har mulighet til hjemmekontor bør vurdere det. De andre bør dra ekstra tidlig og beregne en halv time ekstra, uttalte informasjonssjef i Jernbaneverket Øst, Thor Erik Skarpen, til NRK Østlandssendingen.

Uttalelsen har skapt reaksjoner:

- Hører dere, lærere, sykepleiere, leger, hjemmehjelpere? Hjemmekontor! tvitrer Hans-Christian Vadseth i rådgivningsselskapet FirstHouse mandag morgen.

- Nå har det seg faktisk sånn at ikke alle jobber på et kontor her i landet!!! skriver en av Nettavisens lesere.

På sine hjemmesider melder Jernbaneverket at det er problemer på signalanlegget mellom Sandvika og Høvik. Det vil i den forbindelse bli noen forsinkelser på Drammensbanen, heter det.

- Det ble en dårlig start på uka for mange. Klokka 07.45 fikk vi melding om at feilen var rettet, men det vil fortsatt være noen forsinkelser og innstillinger, sier pressevakt Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Nettavisen.

Det var arbeider i helgen som førte til problemene mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.