RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store vannmengder fosset flere veier og gjennom hus


FOSSER INN: Vannlekkasjen i Drammen fører til store utforinger for brannvesenet.
FOSSER INN: Vannlekkasjen i Drammen fører til store utforinger for brannvesenet.
Sist oppdatert:

DRAMMEN (DT): Isproppen som forårsaket vannsituasjonen på Austad i morgen- og formiddagstimene tirsdag, er nå fjernet, og vannet renner i sitt ordinære bekkeleie igjen.

Brannvesenet meldte på Twitter klokken 08.17 om en stor vannlekkasje i Erik Aas vei. De enorme vannmengdene rant nedover Austadveien og helt ned til Strømsø.

Politiets helikopter lokalisert lekkasjen til demningen.

Vannet fosset nedover, blant annet gjennom et hus i Erik Aass vei.

– Det er masse vann inne i huset. Huseier tror vannet kommer fra Blektjerndemningen, det har samlet seg en stor bekk som slår inn i huset med stor kraft. Bekken drar også med seg våt og tung snø inn på terrassen, kunne DTs journalist på stedet fortelle.

Huseier fikk beskjed om hendelsen av en nabo som ringte da han var på trening.

Huset det er snakk om ligger helt opp mot skogen. Vannet fosset både gjennom huset og gjennom rør, og nedover Harald Hårfagres gate mot byen.

Det var snakk om svært store vannmengder, og kommunens vann- og avløpsetaten i Drammen kommune skal ikke ha fått inn noen meldinger om at folk har mistet vann som følge av hendelsen.

En stund trodde de involverte at årsaken kunne være brudd på en hovedvannledning, noe tid senere lokaliserte mannskapet til kommunen og politiets helikopter lekkasjen til Blektjerndemningen.


De enorme vannmengdene førte til trafikkaos. I tilegg førte kuldegradene til at det også ble svært glatt der vannet tok veien.

Les flere saker på DT her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere