Gå til sidens hovedinnhold

Store vannmengder skaper kaos i Danmark

Lørdagen kraftige uvær fører til stengte veier og innstilte tog dagen derpå.

ROSKILDE: (Nettavisen) Lørdag kveld ble deler av Danmark rammet av et kraftig uvær. Himmelen åpnet seg og to måneders normalnedbør fosset ned i løpet av et par timer. Dette skaper nå totalt kaos i Københavnsregionen, og ikke minst i festivalbyen Roskilde.

Se video av ekstremværet nederst i saken

Nettavisens redaktør, Gunnar Stavrum har vært på Roskilde-festivalen i helga, han forteller at det kraftige regnværet startet under Artic Monkeys-konserten i åttetiden i går kveld.

Kaos
Roskildefestivalen avsluttes søndag, og regnet skaper problemer for festivaldeltakerne som nå vender snuten hjemover.

- Alle lokaltog mellom Roskilde og København er innstilt, forteller Stavrum.

Stengte motorveier
De fleste motorveier inn og ut av København er også stengt. Jernbanestasjonen i København har vært stengt, men er nå åpen igjen, men den opererer svært begrenset da høyttalerne og informasjonstavlene ikke fungerer. Dette rammer flere tusen festivaldeltakere som skal hjem fra Roskilde, rapporterer Stavrum.

Skaper kaoset i Danmark trøbbel for deg? Ta kontakt med oss på vaktsjef@nettavisen.no

(Saken fortsetter under bildet)

Oversvømmelser
Vegdirektoratet i Danmark melder stadig om oversvømmelser søndag, og derfor lukket de store innfartsveien inn og ut av hovedstaden, skriver Berligske Tidende.

- De jobber på livet løs med pumper, for å få bort vannet på kritiske steder, og åpnet veiene igjen, forteller vaktsjef i veidirektoratet, Brit Osted Nielsen til BT.

Uten strøm
Flere tusen familier var i København-regionen natt til søndag uten strøm, og hundrevis av kjellere var oversvømt. Det ble registrert 5000 lynnedslag, melder Ekstra Bladet. Flere steder i hovedstaden ble det målt 150 mm nedbør i løpet av bare noen timer.

Deler av telefonnettet er ute nå av drift og i løpet av natt til søndag måtte brannvesenet rykke ut 120 ganger til oversvømmelser og branner forårsaket av kortslutninger, opplyser vaktsjef Kim Jacobsen.

- Vi har blant annet kjørt til Rigshospitalet, hvor kjelleren står under vann, men heldigvis har ingen kommet til skade, sier han.

I denne videoen kan du se hvordan det så ut i København lørdag kveld:

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken