Gå til sidens hovedinnhold

Store vindkast rundt omkring - 12. etasjers stillas raste sammen

Mens det blåser på Vestlandet, har det blitt sendt ut flomvarsel på Østlandet.

– Vannføringen ventes å øke raskt i små og middels store elver og bekker i løpet av onsdag, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i farevarselet.

– Dette kan føre til lokale oversvømmelser, opplyses det.

Se oversikt over varsler knyttet til flom og jordskred

NVE har utstedt gult farevarsel for flom for deler av Østlandet onsdag i forbindelse med mye nedbør og snøsmelting.

Stillas løsnet i vinden

Like før klokken 13.00 meldte meteorologen om sterke vindkast på Vestlandet.

- Seint i ettermiddag og i kveld kan det bli vindkast på 25-30 m/s i ytre og midtre strøk av Vestlandet sør for Stad. Vi har sendt ut gult farevarsel, skrev Meteorologisk institutt på Twitter.

I Bergen har man fått merke konsekvensene av dette mandag ettermiddag. Et stillas løsnet og raste sammen på grunn av de sterke vindkastene, noe politiet meldte om like før klokken 19.30.

– Vi fikk melding om at et stillas hadde løsnet fra toppen av en boligblokk. Det hang ut og sto og svaiet da vi kom. Akkurat da vi var på vei for å se hvordan vi kunne sikre det, så falt deler av stillaset ned, forteller vaktkommandør ved 110-sentralen, Ronald Drotningsvik, til BA.

Mye lokalt regn

Det er ventet lokalt mye regn, i tillegg til stigende temperatur som kan bidra til snøsmelting. Nedbørsmengden er dog usikker.

NVE råder folk til å holde seg oppdatert og sikre eller flytte verdier bort fra utsatte områder som kjellere, biler, campingvogner og lignende langs elver og bekker.

– Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø og is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner. Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring, heter det i rådet.

Farenivå gult innebærer at NVE mener det er moderat fare for flom. Det innebærer at det ventes mindre konsekvenser.

(©NTB)