RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storebrand anbefaler aksjer

Sist oppdatert:
Storebrand Kapitalforvaltning fortsetter å anbefale aksjer og pengemarked fremfor obligasjoner
I januar-rapporten fra Storebrand Kapitalforvaltning anbefales en moderat overvekt av aksjer og pengemarkedet (altså rentepapirer med kort rentebinding), og en moderat undervekt av obligasjoner, altså rentepapirer med lang rentebinding.

- Utviklingen i foretakssektoren i USA er positiv, forventningene har kommet ned og aksjemarkedet er moderat priset, skriver Storebrand.

Det nevnes imidlertid to usikkerhetsmomenter: Utviklingen i husholdningssektoren i USA. Den har vært svak og bør ikke svekkes ytterligere. Om situasjonen i Irak og/eller Venezuela skulle utvikle seg verre enn det markedet legger til grunn.

Når det gjelder aksjer anbefales en moderat overvekt av USA og Japan, mens Europa og Norge får en nøytral vekting.

- Vi tror amerikanske selskaper vil innfri forventningene når de legger frem resultatene for fjerde kvartal 2002. Makronyhetene er noe bedre i Japan enn i andre regioner og Japanske aksjer er fortsatt lavere priset enn i andre regioner, historisk sett, heter det.

- Vi beholder en nøytral vekting av det norske markedet, særlig i lys av den sterke kronen og den svake dollaren, skriver Storebrand videre.

Storebrand anbefaler moderat undervekt av obligasjoner, men vil man inn i dette markedet, bør man satse på Europa fremfor USA:

- Vi tror fortsatt europeisk økonomi vil henge etter den amerikanske uansett om vi får oppgangstider eller ikke. Storebrand Kapitalforvaltning anbefaler derfor europeiske obligasjoner fremfor amerikanske, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere