RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storebrand bedre enn ventet

Sist oppdatert:
Storebrand og konsernsjef Idar Kreutzer leverte bedre bunnlinje enn ventet i tredje kvartal. Både liv- og skadevirksomhetene gjør det bedre enn forventet i markedet
Les også: Følg Storebrand på web-TV

Storebrand fikk et konsernresultat i tredje kvartal på 232,4 millioner kroner, mot minus 445,6 samme kvartal i fjor.

Ifølge en rundspørring gjort av SME Direkt for TDN Finans på forhånd, ventet analytikerne i snitt 184 millioner kroner. Av enkeltdelene gjør både liv- og skadevirksomhetene det bedre enn ventet.

- Resultatet er preget av oppgang i aksjemarkedet og godt salg av livs- og pensjonsforsikringer både innenfor privat- og bedriftsmarkedet. Iverksatte kostnadsreduserende tiltak gir effekt som planlagt, opplyser selskapet.

- Det arbeides godt i Storebrand, og resultatutviklingen er tilfredsstillende, sier konsernsjef Idar Kreutzer.

- De lønnsomhetsforbedrende tiltak gir effekt som planlagt, og vil bli videreført med uforminsket kraft. Vi konsentrerer virksomheten om pensjon og langsiktig sparing, og står meget godt rustet til å møte den forventede veksten i foretakspensjon og privat sparing i Norge, sier Kreutzer.

I tredje kvartal var det spesielt salget av livselskapets spareprodukter innenfor privatmarkedet som tok seg kraftig opp, meldes det.

Resultatandelen fra skadeforsikringsselskapet If gikk fra minus 56,4 til pluss 79,8 millioner kroner.

Storebrand Bank har gjennom kvartalet redusert volumet på brutto misligholdte og tapsutsatte lån, men nivået er fortsatt høyt, opplyses det.

Det meldes også at Liv har økt aksjeeksponeringen i porteføljen. Andelen er økt med 0,9 prosent til 12,2 prosent i løpet av kvartalet, når man medregner derivater. Ved inngangen til året var andelen 8,6 prosent.

Livselskapene hadde tatt ned aksjeandelene sine kraftig under børsfallet de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere