RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storebrand lunken til aksjer

Sist oppdatert:
Storebrand Kapitalforvaltning var, sett i ettertid, for tidlig ute med å ta ned sin aksjeanbefaling til nøytral i januar. Uansett opprettholdes synet i mars
Storebrand Kapitalforvaltning opprettholder sin anbefaling om en nøytral vekt av aksjer i mars, etter at denne ble tatt ned i januar.

Geografisk vektes japanske aksjer opp fra nøytral til moderat overvekt, mens europeiske vektes ned fra overvekt til moderat overvekt. Det anbefales fortsatt moderat undervekt av amerikanske aksjer og nøytralvekt av norske.

- Avviket mellom kursutvikling og fundamentale forhold har gjort japanske aksjer mer interessante. Vi øker derfor eksponeringen i japanske aksjer til moderat overvekt, heter det.

Det anbefales ellers en moderat undervekt i obligasjoner og en moderat overvekt i pengemarkedet.

Når det gjelder amerikanske aksjer tror Storebrand på oppgang for 2004 som helhet, men ønsker en bedre inngangsmulighet.

- Det amerikanske markedet er etter vårt syn det dyreste og Storebrand Kapitalforvaltning anbefaler fortsatt en moderat undervekt i amerikanske aksjer, heter det.

- Mens resten av verdens aksjemarkeder steg betydelig frem mot nyttår, er japanske aksjer på samme nivå i dag som i september og oktober. I mellomtiden har resultatutsiktene blitt opprevidert, og makrotallene har også holdt seg på et jevnt godt nivå. Dette avviket har gjort japanske aksjer mer interessante. Storebrand Kapitalforvaltning øker eksponeringen i japanske aksjer og anbefaler en moderat overvekt, heter det.

- Det norske aksjemarkedet har vært blant de sterkeste markedene siste året, og det fortsatte i februar. Historisk lave renter med forventninger om ytterligere rentekutt, høye råvarepriser, sterk risikovilje internasjonalt, høy etterspørsel etter selskaper med lav markedsverdi, gode resultater og et høyt utbyttenivå er noen av drivkrefter bak oppgangen. Få av drivkreftene kan bli særlig mer positive enn de er. En dollarstyrkelse kan riktignok gi ytterligere et løft. Momentumet i drivkreftene er såpass sterke at det neppe snur tvert om en av faktorene snur. Vi velger å fortsatt være med på oppgangen, men tar hensyn til risikoen ved å anbefale en nøytralvekt i norske aksjer, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere