RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storebrand lunken til aksjer

Sist oppdatert:
Storebrand Kapitalforvaltning og Allan Åkerstedt mener selskapsresultatene i første kvartal gir støtte for den oppgangen man har sett, men heller ikke mer. Dermed beholdes en nøytral anbefaling på aksjemarkedet
Storebrand Kapitalforvaltning opprettholde sitt nøytrale syn på aksjemarkedet, fremgår det av forvaltningsselskapets månedsrapport for mai.

- Selv om markedene har steget mye siste måned, har utviklingen i inntjening gitt god støtte for dette. Imidlertid gir ikke de fundamentale økonomiske indikatorer samme støtten for en videre oppgang, heter det.

Når det gjelder rentemarkedet, anbefales moderat undervekt av obligasjoner og moderat overvekt av pengemarkedet.

Innenfor aksjeverdenen, anbefales moderat overvekt av Oslo Børs og Japan/Asia, undervekt av USA og nøytralvekt av Europa.

I forhold til i april trekkes amerikanske aksjer ned fra moderat undervekt til ren undervekt, mens Japan/Asia heves fra nøytral til moderat overvekt.

- Oppgangen i USA i april kan gi inntrykk av at den langsiktige fallende trenden er brutt, men flere fundamentale problemer gjenstår. Bedriftenes gjeldsgrad er høy, lønnsveksten er høy i forhold til prisveksten og investeringsviljen svak, skriver Storebrand.

- Det er blitt for populært å være negativ til japanske aksjer. Japansk eksportindustri sliter ikke med sterk valuta som de europeiske. At SARS kommer under kontroll vil også være bra for Asia generelt, heter det videre.

- Norske aksjer er fortsatt billige sammenlignet med utenlandske. Vi beholder anbefalingen selv om forskjellen er mindre enn tidligere, heter det om Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere