RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storebrand merker fortsatt aksjefallet

Sist oppdatert:
Storebrand og Idar Kreutzer leverte igjen minustall i første kvartal, men disse var likevel bedre enn ventet. Fremgangen i If og Liv-delen fortsetter
Storebrand oppnådde et konsernresultat på minus 47 millioner kroner i første kvartal, mot minus 62 millioner kroner i samme periode i fjor.

Bunnlinjen til Storebrand var likevel bedre enn analytikerne hadde ventet. Ifølge TDN Finans ventet analytikerne i snitt et konsernresultat på minus 135 millioner kroner i første kvartal.

Driftsresultat til Storebrand ble 53 millioner kroner i første kvartal, mot 95 millioner kroner i samme periode i fjor. Omsetningen til selskapet ble på 9.397,8 millioner kroner i første kvartal, mot 10.073,0 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

- Hovedårsaken til det negative resultatet er nedgangen i aksjemarkedet i første kvartal. Det slår inn i resultatene både for Storebrand ASA og i de ulike forretningsområdene, skriver Storebrand i meldingen.

Fremgangen for i skadeselskapet If, hvor Storebrand har en eierandel på 22,47 prosent, fortsetter. Her har den såkalte Combined ratio bedret med 6,3 prosentpoeng i forhold til samme periode i fjor.

Storebrands Liv-selskapet oppnådde i første kvartal en positiv netto flyttebalanse på 410 millioner kroner, og hadde en positiv utvikling i salget av livs- og helseforsikringer.

- Det er tilfredsstillende å konstaterer av vi har god kontroll over kostnadene i konsernet, og at salget av livs- og helseforsikringsprodukter er godt. Premieinntektene i Storebrand Helseforsikring er økt med 59 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Innenfor bankvirksomheten er misligholdsvolumet fortsatt høyt og tilsier uforminsket kraft i oppfølgingen av utsatte engasjementer, skriver Kreutzer i meldingen.

Storebrands finansielle stilling er tilfredsstillende og kapitaldekningen for konsernet utgjorde 15,5 prosent, heter det i meldingen.

Storebrand Kapitalforvaltning merker det tøffe kapitalmarkedet. Utviklingen tilsier høy oppmerksomhet på driftskostnadene, melder Storebrand.

Videre heter det at bankfusjonen mellom Storebrand Bank og Finansbanken er gjennomført. Resultatet for første kvartal preges av redusert utlånsvolum og fortsatt høyt mislighold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere