RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storebrand overvekter aksjer

Sist oppdatert:
Storebrand Fondsforvaltning beholder sin overvekt-anbefaling på aksjer
Storebrand Kapitalforvalting beholder en moderat overvekt i aksjer, ifølge forvaltningsselskapets månedlige markedsrapport.

- Vi vurderer oppgangen som godt fundert i bedre makrotall og gode inntjeningsutsikter, og fortsatt strømmer penger inn i aksjefond. Nyhetsstrømmen har vært svært god den siste tiden og optimismen blant investorene er høy. Investorer bør derfor ta høyde for at enkelte dårlige nyheter kan få markedet til å falle på kort sikt, skriver Storebrand.

- I den regionale fordelingen av aksjer er Japan fortsatt favoritt, fulgt av Europa. Norge er nøytralvektet. Vi anbefaler moderat undervekt i amerikanske aksjer fordi vi tror reprisingspotensialet er større i andre regioner, heter det.

Når det gjelder Oslo Børs mener Storebrand at gode resultater for andre kvartal forklarer mesteparten av oppgangen, men også rentekutt fra Norges Bank, en noe svakere kronekurs og høy oljepris bidro positivt.

Storebrand anbefaler en moderat undervekt av obligasjoner og en nøytralvekting av pengemarkedet, altså rentepapirer med kort løpetid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere