RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storebrand selger formuesforvaltning

Sist oppdatert:
Storerband bank har inngått en avtale om salg av Finansbankens Formuesforvaltning. Transaksjonen gir en svakt positiv effekt etter skatt
Det er Annexstad Hartvig Wenneberg AS som har inngått en avtale med Storebrand Bank om å kjøpe Finansbanken Formuesforvaltning ASA.

Selskapet har siden 1999 drevet individuell forvaltning av kundemidler og har fem ansatte. Fire av de fem medarbeiderne får sine ansettelsesforhold overført til kjøperselskapet og vil være med å videreføre virksomheten under ny eier.

Salget er et ledd i Storebrand Banks forenkling og tydeliggjøring av bankens strategi, produktspekter og selskapsstruktur. Strategiprosessen ble startet etter fusjonen mellom Storebrand Bank AS og Finansbanken.

Parallelt med salget av Finansbanken Formuesforvaltning ASA avvikles søsterselskapet Finansbanken Plasseringsrådgivning AS og de to selskapenes morselskap, Finansbanken Forvaltning AS.

Storebrand Bank får et tap på 34,9 millioner kroner som følge av transaksjonen før skatt, men på grunn av realisasjon av skattemessig tap er imidlertid den regnskapsmessige effekten etter skatt pluss 6,4 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere