RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storebrand skremt av aksjemarkedet

Sist oppdatert:
Storebrand Kapitalforvaltning og Allan Åkerstedt har anbefalt sine kunder å satse på aksjemarkedet, men nå endrer forvaltningsselskapet sitt syn. Her kan du se hva du nå bør gjøre, ifølge Storebrand
Det har vært en klart tendens til at de norske forvaltningsselskapene, som tar vare på pengene til fondssparere, de siste månedene har vært positive til aksjemarkedet.

Nå viser tendensen like klart at de ikke er positive lenger.

iMarkedet har de siste to dagene skrevet at DnB Investor og Avanse, Norges to største forvaltningsselskaper, fra februar ikke lenger anbefaler sine kunder å overvekte aksjedelen av sine porteføljer, etter å ha gjort det de siste månedene, mens markedet har sklidd stadig lenger ned.

Nå dropper også Storebrand Kapitalforvaltning sin overvekt-anbefaling, og foreslår i stedet en nøytral vekting av aksjemarkedet.

- Hovedårsaken til svekket tro på aksjer er utviklingen i USA. Verdensøkonomien synes fortsatt å være avhengig av veksten i amerikansk etterspørsel, skriver Storebrand i sin februarrapport.

- Den økende skepsisen og fallende trenden tror vi vil fortsette på kort sikt. Ytterligere fall i aksjemarkedet vil kunne åpne for en interessant taktisk mulighet for kjøp, heter det videre.

Det du i stedet bør satse på, ifølge Storebrand, er pengemarkedet, som får en moderat overvekt. Det betyr rentepapirer med kort binding, noe som gir lav kursrisiko og høyt rentenivå i Norge - det siste i motsetning til internasjonalt.

Storebrand anbefaler en moderat undervekt av obligasjoner, som er rentepapirer med lang bindingstid, noe som gir større kursvariasjon, og ekstra gevinst hvis rentenivået generelt faller.

Vekter ned USA
Når det gjelder aksjer, anbefales en moderat undervekt av USA og en moderat overvekt av Japan. Endringen fra januar er at USA er tatt fra moderat overvekt til moderat undervekt.

Når det gjelder amerikanske aksjer, påpekes det at kvartalsrapportene til mange selskaper har inneholdt forsiktige forventninger for utviklingen fremover.

- Vi har også redusert våre forventninger til inntjeningen i USA. Ordreinngangen er ikke særlig god og investeringsomslaget ser svakere ut enn markedet hadde håpet, skriver Storebrand.

- Vi ser fortsatt for oss et lavvekstscenario og tror inntjeningsanslagene for 2003 er for høye, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere