RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storebrand tror på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Storebrand anbefaler overvekt av aksjer i porteføljen, og tror det er mer å gå på for oljetunge Oslo Børs
Storebrand Kapitalforvaltning anbefaler en moderat overvekt av aksjer i porteføljen. Det fremgår av forvaltningsselskapets siste månedsrapport. Obligasjoner gis moderat undervekt, pengemarkedet nøytralvekt.

- En meget sterk rapporteringssesong var ikke nok til å løfte aksjer høyere i april. Den kraftige renteoppgangen kombinert med frykt for at innstramminger i Kina vil få store ringvirkninger var viktigere. Japan er en av de regionene som vil rammes hardere enn andre som følge av lavere tempo i investeringene i Kina, og Storebrand Kapitalforvaltning anbefaler derfor nå nøytralvekt i japanske aksjer og moderat overvekt for aksjer totalt, heter det i rapporten.

Storebrand mener de underliggende faktorene fortsatt er positive for aksjer.

- Inntjeningstrenden er god, rettledningen fra selskapene ser bra ut og analytikernes estimater ser ut til å bli slått også neste kvartal. Investeringssyklen i USA har knapt nok begynt, selskapene har lite gjeld og nyter godt av gode marginer. Sentralbanken ønsker ikke å bremse veksten, men vil ta bort stimuli, heter det.

Når det gjelder regioner, gis USA moderat undervekt, mens Norge og Europa for moderat overvekt og Japan nøytralvektes.

- Oljeprisen har driftet høyere i april, og OPEC vurderer å heve sitt prisbånd med 30 prosent. Dette gjør at det fortsatt er rom for betydelig estimatoppgraderinger for mange norske selskaper. Det norske markedet vil også bli tilført mye likviditet i mai gjennom utbytter. Prisingen av norske aksjer er fortsatt lav sammenlignet med de fleste andre markeder og Storebrand, fremgår det.

- Inntjeningen fra europeiske selskaper har ikke vært like god som for de amerikanske, men mye bedre enn makronyhetene fra Europa. De globale vekstutsiktene er fortsatt bra, og dette gjør at vi ikke har mistet troen på europeiske aksjer. Reprisingspotensialet er fortsatt større i Europa enn i USA og Storebrand Kapitalforvaltning anbefaler fortsatt moderat overvekt i europeiske aksjer, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere