RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storebrands aksjesyn

Sist oppdatert:
Storebrand Kapitalforvaltning-forvalterne er ute med et nytt syn på aksjemarkedet. Sjekk Storebrands aksjesyn her
Storebrand er nå ute med en ny rapport om sitt markedssyn.

Forvalterne er fortsatt optimistisk med hensyn til utviklingen i aksjemarkedet og opprettholder en overvekt i aksjer også for desember måned. Storebrand har samtidig en undervekt på obligasjoner og pengemarked.


- Signaler fra andre markeder som kreditt- og råvare gir ytterligere støtte til et positivt syn på fremtiden, skriver Storebrand om aksjemarkedet i rapporten.

Likevel legges det til at Storebrand mener at den positive stemningen i aksjemarkedet har steget til farlige nivåer. Dette er detviktigste argumentet for å være forsiktig.

Av regionen mener Storebrand at amerikanske aksjer er minst attraktive. Best liker forvalterne Japan.

- Det er fortsatt det japanske markedet vi har størst tro på. Vi anbefaler en nøytral vekting i norske og europeiske aksjer, mens vi mener amerikanske aksjer har minst potensiale.

Og det heter videre:

- Utlendinger har aldri eid mer av de fritt omsettelige aksjene på Oslo Børs enn i dag. Nå som oljeprisen ikke har steget på en stund og kronen har styrket seg, ser vi at inntjeningstrenden svekkes. Dette må veies opp mot høy risikovilje internasjonalt og det faktum at Norge gjerne går i takt med sykliske aksjer og
aksjer i småselskaper. Storebrand Kapitalforvaltning anbefaler fortsatt nøytralvekt i norske aksjer, heter det.

Storebrand skriver videre i rapporten at de Norges Bank
misliker utviklingen med den sterke kronen. Dette tror forvalterne vil føre til at rentene kan holde seg lave en stund til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere