RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storeier nekter fusjon

Sist oppdatert:
Medieinvestor Erik Must sier nei til gigantfusjonen mellom de fem store.
Finansmann og medieinvestor Erik Must eier 17,9 prosent i Adresseavisen. Han går ut mot planene om å fusjonere Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Adresseavisen.

- Mitt råd er at avisene bør forhandle fram langsiktige samarbeidsavtaler på de områdene der det er synergier å hente, sier Erik Must til Dagens Næringsliv.

Onsdag skal styrene i de fem avisene, pluss Schibsteds konsernstyre, etter planen behandle et forslag om inngå en intensjonsavtale om å fusjonere.

Forslaget om å skape konsernet Media Norge har fra før møtt protest fra redaksjonsklubbene i Adresseavisen, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

Svenske Stig Fredriksson, som eier 20 prosent i Stavanger Aftenblad, har uttalt seg kritisk til planene.

Erik Must sier til Dagens Næringsliv at langsiktig lokal eierforankring er viktig for avisenes identitet. Han er også bekymret for at Media Norge vil være betydelig utsatt for et oppkjøp fra utlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere