Gå til sidens hovedinnhold

Støres kone ordineres til prest

Kona til Ap-leder Jonas Gahr Støre ordineres søndag til prest.

Marit Slagsvold (59), som er gift med Norges kommende statsminister, blir søndag ordinert til prest i Oslo domkirke, skriver Dagen.

Ordinasjonen gjøres av biskop Kari Veiteberg under en høymesse, og skjer samme uke som det ble kjent at Ap-leder Jonas Gahr vant valget og blir landets neste statsminister.

- Mitt ønske er at Kirken skal være et åpent, relevant og givende sted for undring, utforskning og deltakelse i troens mysterium. Slik at vi – hver for oss og sammen – kan være tro mot og snakke sant om det vi erfarer, trenger og lengter etter, sier Slagsvold til Kirken.no.

I fjor ble det kjent at Støres kone tok presteutdannelse ved MF vitenskapelig høyskole. Hun har vært vikarprest i Uranienborg kirke siden januar 2021.

Les også: Statsrådkabalen: Dette kan bli Støres regjering

- Spennende og modig

Støre selv har ikke lagt skjul på at han er stolt av konas yrkesvalg:

- Jeg har stor sans for mennesker som tar selvstendige valg og følger egen overbevisning i livet. Marit er sosiolog og gestaltterapeut fra før, og hennes valg er spennende og modig, hun er nysgjerrig og har full støtte fra meg, sa Støre til Dagbladet i fjor.

Slagsvold har også utdannet seg innenfor kroppsorientert terapi og ignatiansk åndelig veiledning.

Hennes familie kommer fra gården Slagsvold i Hedmark, og hun er tremenning til moren til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, som nå skal forhandle med Støre.