RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storfusjon i amerikansk bankvesen

Sist oppdatert:
Bank of America ønsker nå å kjøpe opp konkurreten FleetBoston Financials, og skape USA største forbrukerbank. Dealen har en ramme på 330 milliarder kroner
Dersom aksjonærene og konkurransemyndighetene i USA godkjenner den planlagte fusjonen, vil den nye banken sitte med omkring 10 prosent av innskuddene i den amerikanske banksektoren. Den fusjonerte banken vil være mer en dobbel så stor som sine største konkurrenter på innskudd.

Den kombinerte verdien av Bank of America og FleetBoston vil ligge på omkring 155 milliarder dollar, og det er skissert besparelser på 10 milliarder dollar årlig.

Bank of Americas tilbud til aksjonærene i FleetBoston priser USAs syvende største bank til 47 milliarder dollar. Det gir en premie på 42 prosent i forhold til sluttkursen fredag.

Oppgjøret skal skje med aksjer i Bank of America.

Fusjonmeldingen sendt amerikanske og europeiske bankaksjer opp mandag kveld. Det spekuleres i at dette kan være starten på en ny fusjonsbølge i banksektoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere