RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Roser på en t-skjorte på et improvisert minnesmerke for tenåringen Michael Brown som ble skutt av politiet i Ferguson i Missouri.
Roser på en t-skjorte på et improvisert minnesmerke for tenåringen Michael Brown som ble skutt av politiet i Ferguson i Missouri. Foto: Joshua Lott (Reuters/NTB scanpix)

Storjury avhører vitner fra Ferguson

Sist oppdatert:
USAs justisminister Eric Holder besøkte onsdag i Ferguson, der en storjury skal avhøre vitner til drapet på 18-årige Michael Brown.

Storjuryen skal vurdere om politimannen som skjøt 18-åringen, Darren Wilson, skal siktes for drapet. Både St. Louis-politiet, FBI og USAs justisdepartement gransker drapet, men det er fortsatt uklart akkurat hva som skjedde.

Den amerikanske justisministeren Eric Holder ankom Ferguson onsdag for å bli orientert om etterforskningen han beordret etter drapet på Brown.

Ifølge politiet prøvde Brown å gripe fatt i Wilsons våpen gjennom bilvinduet. Men en venn av Brown sier at politimannen tok tak i ham gjennom vinduet og også etterpå, da Brown trakk seg unna med hendene i været.

En uavhengig obduksjon som er bestilt av Browns familie, viser at han ble skutt seks ganger, to av dem i hodet. Politimannen som skjøt, er suspendert med lønn og har gått i dekning.

47 pågrepet
På den ellevte dagen etter at 18-åringen ble skutt og drept, ble det fortsatt holdt demonstrasjoner i Ferguson i protest mot politiet.

47 demonstranter ble pågrepet i Ferguson etter protester natt til onsdag, opplyser politiet. De skal også ha beslaglagt tre pistoler fra demonstrantene.

USAs justisminister Eric Holder.

Tidligere har politiet tatt i bruk tåregass og gummikuler mot demonstrantene når protestene tok en mer aggressiv vending etter solnedgang, men tirsdag var stemningen mer avslappet, ikke minst fordi politiet holdt en lavere profil.

Demonstrasjonene har ført med seg plyndring av butikker, men butikkeierne selv sier at de som står bak, er individer som står fjernt fra demonstrantene og som ønsker å provosere politiet.

Raner skutt
En 23 år gammel afroamerikansk mann ble skutt tirsdag da han forsøkte å rane en butikk i St. Louis, 6 kilometer unna Ferguson. Mannen kom i håndgemeng med eieren av butikken, som tilkalte politiet.

To polititjenestemenn kom til stedet, men raneren nektet å legge ned kniven han fektet med, og ropte til politiet at de skulle skyte ham. Han var i ferd med å angripe dem da han ble skutt, ifølge politiet.

Selv om episoden trolig ikke hadde noe med drapet på Michael Brown og protestene å gjøre, er det frykt for at den kan bidra til å øke raseriet mot det mange oppfatter som et mønster av politiets overdrevne maktbruk mot minoritetene.

- Folk her kommer ikke til å sitte stille og la seg myrde uten å reagere, sier en 66 år gammel pensjonist i Ferguson. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere