*Nettavisen* Nyheter.

Storkollaps hos Bitcoin-børs

Tokyo (NTB-Reuters-DPA): En av de største børsene for kjøp og salg av den virtuelle valutaen bitcoin har stengt virksomheten. Mt. Gox meldte tirsdag på sin nettside at alle transaksjoner er stanset.

25.02.14 20:49

Formålet er å beskytte nettstedet og dets brukere, skriver det Tokyo-baserte selskapet, som har gjort det mulig for kundene å veksle bitcoin i annen, konvensjonell valuta.

Tidligere på dagen uttalte børsens administrerende direktør Mark Karpeles ganske kryptisk i en epost at bedriften hadde nådd et «vendepunkt».

- Vi skal ha en offisiell uttalelse klar ganske snart. Bedriften er ved et vendepunkt. Jeg kan ikke si så mye mer nå, ettersom dette også involverer andre parter, skrev han.

Bitcoin-kursen hos Mt. Gox var på 828,99 dollar, rundt 5.140 kroner, da børsen stengte muligheten for å veksle 7. februar. Verdien av bitcoin-ene som skal være stjålet var etter denne kursen 3,8 milliarder kroner. Bitcoin-kursene er imidlertid ustabile og endrer seg svært raskt, og tirsdag var de nede i under 500 dollar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.