RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storkontrakt fra Hydro

Sist oppdatert:
Oljeselskapet har inngått en avtale som kan bli verdt en halv milliard kroner.
Hydro skal benytte seg av ankerhåndteringsfartøyet Bourbon Orca i tre år. Avtalen har en verdi på omkring 250 millioner kroner, men omfatter også tre ettårige opsjonsperioder. Totalverdien av kontrakten kan altså bli på rundt 500 millioner kroner.

Ankerhåndteringsfartøyet til Bourbon Offshore Norway fortsetter i en oppgave fartøyet allerede utfører for Hydro og vil inngå i en pool av støttefartøyer som opererer fra Mongstad nord for Bergen, sammen med fartøyene Skandi Admiral og Bourbon Surf.

Mens Skandi Admiral i stor grad benyttes i nordområdene, er de to fartøyene fra Bourbon sentrale under Hydros operasjoner i Nordsjøen.

- Det moderne ankerhåndteringsfartøyet Bourbon Orca er av typen Ulstein AX104 og kjennetegnes av sin spesielle skrogform med omvendt baug, heter det i en pressemelding fra Hydro.

- Med sine gode egenskaper på områder som sikkerhet ved ankerhåndterings- og kranoperasjoner, sjødyktighet, slepeevne og energiforbruk vil fartøyet være et verdifullt bidrag til Hydros marine operasjoner fra Mongstadbase, heter det i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere