RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storkontrakt ryker for Eastern Drilling

Sist oppdatert:
Eastern Drillings storkontrakt har gått i vasken etter at motparten ikke klarte å fylle opp det planlagte boreprogrammet. Skipsreder John Fredriksen er indirekte største aksjonær i Eastern Drilling.
Det er Smedvig Offshore som har forhandlet på vegne av Eastern Drilling om beskjeftigelse av boreriggen West E-Drill.

Siden februar har man hatt en intensjonsavtale for en 3 års kontrakt for riggen, men oljeselskapet har i dag meddelt at de ikke har lykkes med å fylle boreprogrammet for 3 års perioden, og at intensjonsavtalen på denne bakgrunn ikke vil bli noen fast kontrakt..

Eastern Drilling ASA har under intensjonsavtalen mottatt et ikke refunderbart beløp på 10 millioner dollar.

West E-drill markedsføres nå videre i et spennende marked for halvt nedsenkbare borerigger. Riggen forventes levert fra verftet i slutten av fjerde kvartal 2007.

Eastern Drillings adm. direktør Arve Andersson forteller til NA24 iMarkedet at markedet fremdeles er bra og at det er et meget interessant marked for den riggen de nå har under bygging.

Han forteller at de jobber med markedsaktiviteter.

- Markedsaktiviteten er pågående. Vi har ikke lagt oss på årene, forteller Andersson til NA24 iMarkedet. Håpet er å dra i land en avtale på tre år eller mer, noe som var betingelsene i den avtalen som selskapet nå hadde fått nei på.

- Vi har fremdeles en strategi om å få noe til på tre år eller mer, sier Andersson til NA24 iMarkedet.

Høyere rater

Eastern Drilling skulle få en dagrate på 475.000 dollar for riggen under avtalen som ikke ble noe av. Selskapet vil ikke si noe om hvilke rate de ser for seg fremover, men Andersson peker på at ratenivået ikke akkurat har svekket seg siden de inngikk intensjonsavtalen.

- Jeg vil ikke kommentere ratenivå fremover, sier riggsjefen til NA24 iMarkedet.

Vil erklære opsjon

Selskapet har nå en rigg under bygging, som skal leveres fjerde kvartal neste år. Men selskapet har også en opsjon på bygging av ytterligere en rigg. Kontrakten de nå gikk glipp av vil få en effekt på dette prosjektet.

- Vi skulle gjerne hatt denne kontrakten på plass for å begrense egenkapitalkravet på opsjonsriggen, sier Andersson. Han forteller at denne opsjonen har så stor verdi at det ligger i kortene at den vil bli erklært.

- Da må vi uansett ut i markedet for å hente penger, sier Andersson til NA24 iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere