RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storkontrakt til Blom

Sist oppdatert:
Blom har fått en stor kontrakt i Litauen
Blom har fått en kontrakt med EUs Central Project Management Agency i Litauen og med det litauiske Ministry of Agriculture som mottager, ifølge en børsmelding.

Kontrakten innbefatter flyfotografering av størstedelen av Litauens areal (61.250 km2), samt levering av satellittbilder langs grensene og fremstilling av digitale ortofoto for hele Litauen. Kontrakten danner datagrunnlaget for Litauens kontrol med EU-landbruksstøtteordning referert til som Litauens Land Parcel Identification System (LPIS), ifølge meldingen.

Kontrakten er på 2,36 millioner euro, eller rundt 20 millioner kroner.

- Arbeidet med kontrakten starter umidelbart, men hoveddelen av arbeidet vil bli utført i 2005. Kontrakten innfrir selskapets krav til avkastning. Kontrakten er finansiert av EU og det litauiske statsbudsjettet, heter det.

- Blom har opparbeidet stor ekspertise på gjennomføring av slike kontrakter, og har tidligere gjennomført tilsvarende prosjekter i Romania, Ungarn og Polen. Samtlige EU-land gjennomfører tilsvarende prosjekter hvert femte år eller hyppigere, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere