RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storkontrakt til Farstad Shipping

Sist oppdatert:
Farstad har inngått avtale om langtidsbefraktning av et nytt skonstruksjonsfartøy. Aker Yards bygger skipet.
Farstad Shipping har inngått avtale med Saipem UK Ltd. om langtidsbefraktning av et nytt offshore konstruksjonsfartøy. Skipet er utviklet i nært samarbeid mellom Farstad Shipping ASA, Saipem UK Ltd. og Rolls-Royce, og er konstruert med henblikk på at det i hovedsak skal utføre ploging i forbindelse med legging av olje- og gassrør offshore. I tillegg er skipet utrustet for å utføre undervanns operasjoner på store havdyp.

Kontrakten, som har oppstart i januar 2009, har en fast periode på minimum 5 år, men Saipem kan velge å endre den faste perioden opp til 10 år. I tillegg har Saipem opsjoner til å forlenge kontrakten med 5 x 1 år utover den faste perioden.

Partene er enig om å ikke å offentliggjøre de kommersielle betingelsene i kontrakten.

Farstad Shipping har inngått avtale med Aker Yards om bygging av skipet. Skroget vil bli bygget i Romania og skipet vil for øvrig bli utrustet og levert fra Aker Yards Langsten i desember 2008. Prosjektet er det største i Farstad Shippings historie og det første skipet Farstad bygger mot dette markedssegmentet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere