RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storkontrakt til Kongsberg

Sist oppdatert:
Kongsberg-datter skal levere avanserte undervannssystemer til India.
Skipsverftet Alcock Ashdown i Gujarat, India, har bestilt avanserte undervannssystemer til en verdi av 350 millioner kroner fra Kongsberg Maritime. Det opplyser selskapet i en børsmeldnig.

- Dette er den klart største kontrakten vår på dette feltet så langt. Foruten HUGIN består vår leveranse av undervannsposisjoneringsutstyr, multistråle-ekkolodd og undervannskameraer, sier salgs & markedssjef Roar Marthiniussen.

Det er seks nye kartleggingsfartøyer til Det indiske sjøkartverket, National Hydrographic Office, som skal få utstyret installeret om bord.

- Kjernen i vår leveranse til India er autonome undervannsfarkoster (AUV) av typen HUGIN 1.000, som skal benyttes til sjøbunnskartlegging. HUGIN AUV`er er verdensledende i detaljkartlegging av sjøbunn, og Kongsberg Maritime har levert HUGIN-farkoster i mer enn 10 år, sier salgs & markedssjef Roar Marthiniussen i Kongsberg Maritime.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere