Storlaks etter stor dramatikk

Karl Jørgen Steens (31) laks på 21,0 kilo ble landet ved hjelp av en hjemmelaget klepp. Men det lyktes først etter forsøk nummer to.

22.06.05 13:52

Steen sto alene ved Altaelva, da storlaksen tok hans 32 grams Buck spesial.

- Jeg fikk ropt etter assistanse, og da Bjørne Kvernmo kom løpende med tilbud om båt, var han definitivt velkommen.

- Dramatikken oppsto da laksen skulle kleppes. Han hadde en hjemmelaget klepp, med en bitteliten krok på. Laksen ble kleppet rett bak hodet, men da han skulle få den opp i båten – så glapp taket i fisken, forteller Karl Jørgen Steen til TV 2 Nettavisen.

Høy puls
Han innrømmer at pulsen nok var en del høyere enn normalt da laksen raste ut igjen, etter å ha vært oppe på båtripa.

- Men jeg tror pulsen var enda høyere på Bjørne. Det var jo han som mislykkes første gang. Men heldigvis fikk jeg trettet laksen ut litt mer, og på andre forsøket fikk vi den om bord.

- Da fikk vi virkelig se hvor stor laksen var. Og for meg var det definitivt den største jeg noen gang har fått, sier Steen videre.

Doblet persen
Han hadde nemlig bare fått en eneste laks før – og den veide 10 kilo.

- Det er helt klart at han Bjørne skal få en smak av fisken. Jeg hadde trolig ikke klart å fått den på land aleine. Det var jo et monster av en fisk. Selv om jeg ikke holdt på så veldig lenge med den, så var den tung nok å kjøre, understreker Karl Jørgen Steen til TV 2 Nettavisen.

Ganske raskt
Det tok bare mellom 20 og 25 minutter fra laksen tok, til den var vel oppe i båten. Dermed troner Karl Jørgen Steen øverst på TV 2 Nettavisens laksebørs.

- Det skal vel mye til om jeg klarer å overgå denne laksen. Men jeg skal nå en tur ut og forsøke meg i kveld og i natt. Så får vi se om det blir mer, avslutter Steen.

Jakt og fiske diskuteres i Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.