RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storm blåser opp oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen stiger på frykt om tropiske stormer i det karibiske hav.
Av Knut Braaten

Ved råvarebørsen i New York steg for andre dag på rad refranseoljen WTI med levering i september. Prisen er opp 0,73 dollar til 72,35 dollar fatet. De siste tre månedene har oljeprisen klatret 16 prosent.

Stormvarsel
Prisøkningen kommer etter at det amerikanske nasjonale orkansenteret varsler om tropisk storm i det karibiske hav. Frykten er at stormen skal komme innover Mexicogulfen.

- Alle er fokusert på dette. Orkanene Katarina og Rita er fortsatt friskt i minne, sier analytiker Dominick Chirichella i Energy Management Inc. i New York til Bloomberg News.

Men hvilken vei stormen tar etter å ha passert det karibiske hav er fortsatt ikke mulig å forutsi.

I morgen er det ventet at det kommer tall som viser at oljelagrene i USA falt med 2,5 millioner fat i forrige uke fra 340,4 millioner, ifølge medianen fra en undersøkelse med anlytikere gjennomført av Bloomberg News.

Brann i Nordsjøen
I Norge brøt det ut brann på oljeplattformen Ocean Guardian tirsdag kveld. Einar Knudsen, talsperson for Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS), sier klokken 21 at brannen er under kontroll, melder TV 2 Nyhetene.

Oljeriggen er lokalisert sørvest for Draupner-feltet i Nordsjøen, og 37 av de totalt 87 personene ombord på plattformen er evakuert, bekrefter redningsleder Eric Willassen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen.

Oljeplattformen ligger i britisk farvann, og redningsaksjonen styres fra Storbritannia. Det er ikke kjent hvorvidt nordmenn befinner seg på oljeplattformen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere