*Nettavisen* Nyheter.

Storm i et vinglass

Kampanjen mot arbeidsminister Victor D. Norman er i ferd med å gå over alle støvleskaft. Vel har ikke Norman oppført seg klokt, men det får være grenser for politisk heksejakt.

- Det er påfallende hvor mange smågrisete avisoppslag og lekkasjer det har vært om Victor Norman i det siste, uttalte statsviter Frank Aarebrot til NTB.

Og det er påfallende hvor indignerte Normans politiske motstandere har vært:

- En helt horribel sak (Ulf Erik Knudsen, Frp)

- Alle passer ikke til alt her i livet (Gerd Liv Valla, LO)

Frp-formann Carl I. Hagen roper på Riksrevisjonen, og saken ligger allerede på bordet til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Det er rart ingen har skreket Riksrett!

For vår del er det vanskelig ikke å tro at serien av mer og mindre alvorlige saker har ett felles utgangspunkt; en særdeles stor misnøye i embedsverkets fagforeninger mot utflytting av statlige tilsyn og forsøket på å lempe på reglene om midlertidige ansettelser i privat næringsliv.

Victor D. Normann er åpenbart glad i gode middager og dyre viner, og han har tatt med seg embedsverket på Oslos beste restauranter. Over to år har han brukt 13.000 kroner mer enn reglene tilsier.

Norman har flydd SAS 58 ganger, har fått kjæreste i sin politiske ledelse, har skaffet seg et piano, har invitert de departementsansatte på kaffe og skillingsboller - og (!) - han skal ha brutt røykeloven i departementet!

Ikke rart man er forferdet.

- Norman har med vedtaket om å flytte ut statlige tilsyn fra Oslo, utfordret mektige krefter, og det kan være fristende å tro at noen er på jakt etter ham og ønsker å bli kvitt ham, mener Aarebrot.

Vi er enige med Aarebrot.

Det er all grunn til å gratulere Normans politiske motstandere.

Det triste i saken er at så en intelligent mann som Victor D. Norman ikke har forstått noe så enkelt som at når man skal ha igjennom konfliktfylte saker, da legger man seg ut med mektige krefter.

I slike tilfeller må man være særdeles nøye med ikke å gi motstanderne noe som kan brukes mot en.

I så måte er Victor D. Norman professoren som ikke kunne sin maktpolitiske barnelærdom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.