Temaet for kveldens debatt var Arbeiderpartiets trøbbel på målingene. Ifølge Nettavisens marsmåling fra InFact ville Arbeiderpartiet ha mistet ni av sine stortingsrepresentanter om målingen var valgresultatet.

I en måling gjennomført av Opinion for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes nyhetsbyrå kommer det fram at Høyre nå er større en samtlige partier på venstresiden. Arbeiderpartiet fikk en oppslutning på kun 15,5 % i denne målingen.

Les også: Vedum får ny skrekkmåling i fleisen: Nå er MDG større

– Senterpartiet ødelegger

Gruppeleder i Stavanger Arbeiderparti Dag Mossige mener at det er Senterpartiet som ødelegger for Arbeiderpartiet, og vil ha dem ut av regjering.

– Folk opplever ikke at vi setter det viktigste først i politikken. Nå er det altfor mye støy rundt saker det ikke trenger å være så mye støy om, sier han og peker på reverseringen av sammenslåingen av Kristiansand kommune som han kaller et skrekkeksempel.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Bruker milliarder på byråkrati mens eldre på sykehjem blir vanskjøttet

Solvang ber partisekretær Kjersti Stenseng svare på hvorfor Arbeiderpartiet lar Senterpartiet trumfe igjennom på en sak de selv har vært imot.

– Hvorfor lar Arbeiderpartiet det skje?

– Det ingen hemmelighet at det største engasjementet der har vært i Senterpartiet, men sånn er det når man sitter to partier i en regjering. Vi må gi og ta, svarer Stenseng.

– Men jeg er enig med Mossinge at det er ikke det vi skal prate om nå, vi må prate om det som angår hverdagen til folk. Det er det som skal til for å komme oss opp på målingene, ikke å snakke om reversering, men om å prate om god politikk for å gi folk trygghet.

Stenseng mener det er sammensatt hvorfor Ap gjør det så dårlig på målingene. Programleder Solvang utfordrer henne på om hun synes partiet gjør en god jobb om dagen, og om en erkjennelse på at det de gjør ikke fungerer.

– Det er ikke godt nok nei. Men vi har tro på at den politikken vi leverer nå er svaret på å komme oss trygt igjennom krisen.

Les også Gunnar Stavrum: Omkampen om Trond Giske og Hadia Tajik er politisk ødeleggende for Arbeiderpartiet

– Alt har bare gått nedover

Partiveteran Thorbjørn Berntsen, som deltok via video, mener Arbeiderpartiet gikk feil etter valget, og heller burde gått sammen med SV.

– Det ville blitt en tydeligere markering av skillelinjene i politikken. Resultatene og meningsmålingene taler for seg selv, sier han.

Berntsen kommenterte også på Stensengs oppsummering av at Arbeiderpartiet får til veldig mye bra, men at det ikke gir politisk uttelling.

– Det blir jo det store mysterium, hvorfor får vi ikke oppslutning på politikken som skaper gode resultater? Da må forklaringen ligge ett eller annet sted.

Les også: Tidligere Ap-politiker ut mot sine egne: Frykter flukten til Sveits

– Når vi kommer i den situasjonen som vi er nå, må vi jo se på hele ledelsesstrukturen, og vurdere om vi ikke trenger en fornyelse av partiledelsen. Sånn som situasjonen er nå står vi rett og slett på stedet hvil, det vil si det går jo bare bakover. Vi kan jo ikke bare sitte å se på at dette fortsetter mener Berntsen.

Når Solvang spør om det inkluderer statsminister Jonas Gahr Støre, er svaret ja.

– Situasjonen er jo den at i den tiden som Jonas har vært partileder og statsminister har jo meningsmålingene og alt bare gått nedover. Så da er jo spørsmålet om vi skal gjøre som strutsen og stikke hodet ned i sanden og la verden gå sin gang eller om vi skal ta tak i dette her. Jeg er ikke i tvil om at vi må ha endringer i partiledelsen, og det er et synspunkt jeg vet deles av mange andre.