Gå til sidens hovedinnhold

Storm og nedbør truer fjellet i Sør-Norge

Oslo (NTB): Storm og nedbør kan skape svært vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge lørdag kveld. Det vil også blåse godt på Østlandet søndag.

Meteorologisk institutt har sendt ut et såkalt OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. Ifølge varselet kan det bli problematisk å ta seg over fjellet i løpet av kvelden og natten. I Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Agder-fylkene, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark er det ventet vind opp i full storm styrke og vindkast på opp mot 30 meter i sekundet inn over land, melder NRK.

I tillegg er det ventet snø og periodevis regn under 900-1.200 meter. Vakthavende meteorolog Inger-Lise Askautrud tror de fleste fjellovergangene vil bli stengt i løpet av kvelden eller natten. Hun oppfordrer alle som har tenkt seg over fjellet, til å sjekke med Statens vegvesen hvilke fjelloverganger som er stengt eller kolonnekjørt.

Også i lavlandet er det ventet kraftig vind. Vinden vil avta søndag, men østafjells kan den fortsatt skape problemer for de mange julegrantenningene denne dagen. (©NTB)