RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormakter forbereder nye Iran-samtaler

Brussel (NTB-Reuters): Tjenestemenn fra seks stormakter møtes i Brussel onsdag for å planlegge en mulig ny forhandlingsrunde med Iran om landets kjernefysiske program.

Med gjenvalget av president Barack Obama tidligere denne måneden er det nå klarsignal om et nytt forsøk på en diplomatisk løsning av striden.

Bekymringen over atomprogrammet øker på grunn av mistanke om at Iran forsøker skaffe seg kjernefysiske våpen. Iran selv insisterer på at programmet er rettet mot sivilt bruk.

Diplomatiske kilder sier til nyhetsbyrået Reuters at det haster med å få på plass en diplomatisk løsning før Israel eventuelt bestemmer seg for å bombe anleggene. De regner det likevel som lite sannsynlig med et israelsk angrep før valget som avholdes i Israel 22 januar.

Men skepsisen er stor og forhåpningene tilsvarende begrenset. Like fullt møtes Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland, Russland og USA i Brussel onsdag for å samkjøre posisjoner og bestemme seg for hvilket tilbud som skal legges på bordet.

En plan vil kunne presenteres av EUs utenrikssjef Cathrine Ashton i Istanbul i løpet av de neste månedene, ifølge diplomatkildene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere