Gå til sidens hovedinnhold

Stormark vil kreve erstatning av Forsvaret

Oslo (NTB): Journalisten Kjetil Stormark som har anmeldt Etterretningsbataljonen, vil kreve erstatning fra Forsvaret dersom det kan fastslås at bataljonen drev ulovlig registrering og kartlegging.

Stormark anmeldte Etterretningsbataljonen mandag i forrige uke for mulige overtredelser av personopplysningsloven og militær straffelov. To dager tidligere ble det kjent at både Stormark og to VG-journalister skal ha blitt kartlagt av bataljonen.

- Vi krever at Forsvaret finner ut nøyaktig hva som har skjedd. Hvis Stormark har vært ulovlig registrert og kartlagt, så er det hjemmel for å kreve en oppreisningserstatning, sier Stormarks advokat Jon Wessel-Aas til VG.

Wessel-Aas sier dette er et varsel om mulig krav, og at han er mest opptatt av å finne ut hvem som ga ordren om kartleggingen, og at saken får konsekvenser i Forsvaret.

Erstatningskravet vil kunne gjøres gjeldende både i forbindelse med en eventuell straffesak, eller på selvstendig grunnlag.

- Poenget vil være å markere at det er prinsipielt galt å bli kartlagt med bakgrunn i journalistikken man bedriver, sier Wessel-Aas. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler