RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormen i Ementor over

Sist oppdatert:
Selv om styret og storaksjonær Jens Ulltveit-Moe fikk det som de ville var flere av deltagerne på Ementors generalforsamling oppgitt over selskapet
Den omstridte kapitalutvidelsen på 225 millioner kroner i Ementor ble enstemmig vedtatt på den ekstraordinære generalforsamlingen i går ettermiddag.

Saken var i realiteten avgjort på forhånd. Styrets leder Åge Korsvold, som representerer Kistefos og Christen Sveaas, hadde fullmakt til å stemme for 47 millioner aksjer av totalt 87 millioner aksjer. I tillegg ble det klart at selskapets nye storaksjonær Umoe Invest og Jens Ulltveit-Moe ville støtte forslaget til kapitalutvidelse. Det skriver Aftenposten.

Ifølge avisen var flere av de oppmøtte småaksjonærene kritisk, men stemte for forslaget til emisjon på 225 millioner kroner. Flere var kritisk, og hadde håpet at Ulltveit-Moe ville stemme mot forslaget.

- Dette er typisk finansakrobatikk fra Korsvold, sa en av dem til Aftenposten.

En forvalter fra Storebrand var ikke nådig i sin kritikk av selskapet og styret.

- Dette er ikke er ikke første gang Ementor har hentet penger. Det er bare å konstatere at det ikke har vært stort fokus på å skape aksjonærverdier i selskapet. Det gjør at vi lurer på om det er hensiktsmessig at selskapet fortsetter slik det er nå, sa forvalteren.

Storebrand bestemte seg likevel for å stemme for emisjonsforslaget, men ba Korsvold gjøre rede for om man hadde vurdert andre alternativer, skriver Aftenposten.

- Det var en riktig beslutning for Ementor. Jeg synes også det var greit at Storebrand fremførte sine synspunkter. Det er sunt med debatt, sier Korsvold som lovte at det ikke skulle bli flere emisjoner for å rydde opp i gammel moro.

Korsvold gleder seg også over å ha fått Ulltveit-Moe med på laget.

- Det er sunt med bredde i aksjonærmassen. Og styret er godt fornøyd med å ha fått inn Umoe Invest, sier Korsvold.

Ulltveit-Moe fikk en representant inn i styret, nemlig Knut Øversjøen. Dag Sørsdal ble valgt som nytt styremedlem, for å erstatte Kistefos-kollega Ditlef de Vibe.

Fredag er første dag der aksjen blir handlet ex. tegningsretter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere