Restene av den tropiske orkanen Katia er tirsdag på vei inn over Sør-Norge, melder Storm.no. NVE varsler flom for Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Sjekk været der du bor

Mange innstilte seilinger

Sterk vind skaper trøbbel for båttrafikken til Sverige og Danmark i dag, og både Superspeed 1 fra Kristiansand og Superspeed 2 fra Larvik er innstilt. Også fergene Bohus og Color Viking mellom Sandefjord og Strømstad har innstilt sine avganger, skriver Aust Agder Blad.

Color Line bestemte alt mandag kveld at seilingene skulle stanses på grunn av den sterke vinden, og linjedirektør hos Color Line, Odd Grønberg, sier til Fedrelandsvennen at selskapet i øyeblikket ikke har forbindelse med verken Danmark eller Sverige.

Også Fjord Lines hurtigferje Fjord Line Express er innstilt. På ferjens hjemmeside opplyses det om at ferjeavgangen klokken 08.45 fra Kristiansand og fra Hirtshals klokken 11.45 er kansellert.

- Vi har innstilt seilinger både fra Bergen og Kristiansand til Hirtshals. På grunn av uværet tar vi ingen sjanser, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i rederiet til NTB.

Mest nedbør i Rogaland

Kysten fra Sør-Rogaland til Lindesnes får den sterkeste vinden. Den vil i dette området øke på til stiv og sterk sørvestlig kuling utover ettermiddagen og kvelden. Nordover Vestlandskysten blir det ikke mer enn liten kuling.

Ifølge Storm-meteorolog Solbjørg Apeland kommer det aller mest nedbør i midtre og indre deler av Rogaland. Modellene er enige om hvor det skal regne mest, men det spriker ganske mye når det kommer til akkurat hvor mye.

- Fra 60 til over 100 millimeter på 24 timer, forteller Apeland. Vi har vurdert prognosene, og heller mot 100.

De store nedbørsmengdene gjør at NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) har sendt ut varsel om 5 års flom.

«Det er varslet mye nedbør i Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane mandag ettermiddag og tirsdag. Dette vil gi raskt økende vannføring i de fleste vassdragene i området. Kraftige lokale byger medfører økt fare for jordskred», heter det på NVEs nettsider.

Her finner du StormGeos værradar.