RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormer til hybrid-kapital

Sist oppdatert:
Selskap verden rundt strømmer til investeringsbankene for å utnytte en ny form for finansiering, som både kutter kapitalkostnaden og skatteregningen. Sjekk det som kan være den mest nyskapende utviklingen for selskapsfinansiering på flere tiår her:
Financial Times melder mandag om forventninger om eksplosiv vekst i markedet for såkalte hybrid-kapital. Det forventes nå at selskaper i USA alene vil hente inn rundt 40 milliarder dollar i dette nye instrumentet, noe som er ti ganger mer enn i fjor.

Det nye verdipapiret kombinerer de beste egenskapene ved obligasjoner og aksjer for å redusere selskapers skattebyrde samt kutte finanskostnadene, men også øke kredittratingen. Det melder Financial Times.

Enkelt fortalt er dette et instrument som ligner på høyrisiko obligasjoner, men der man ikke har kreditorettigheter. Det vil si at dersom man går konkurs vil man være like lite beskyttet som en aksjonær. Det er også en del aksje-lignende risiko, som for eksempel at rentebetalinger kan bli utsatt. Noen oppside er det imidlertid ikke som for aksjer, annet enn investorer kan tjene ekstra på tidlig tilbakebetaling.

Ifølge Financial Times er dette instrumentet blitt populært hos investorer, men man er bekymret for hvordan dette vil fungere i kraftige nedgangstider.

- Potensialet for hybrid-kapital markedet er enormt. Etter hvert som utstedere og investorer blir mer komfortable med disse instrumentene vil de kunne bli en av de største selskapsfinansierings innovasjonene siden høyrente obligasjoner, sier Michael Klein, som leder Citigroups sjef for global banking til Financial Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere