RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormer til nye høyder

Sist oppdatert:
Stor optimisme og stigende råvarepriser sendte flere av børsene i Asia i taket.
Aksjemarkedene i Australia, Kina, Hongkong og Singapore satte alle nye toppnoteringer. Oppgang i råvarepriser og generell optimisme i det finansmarkedene ga støtte til oppangen.

- Med høyere råvarepriser og positive økonomiske nyheter fra USA er det god støtte for aksjer sier forvalter Tom Murphy i Deutche Bank til Bloomberg News.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International var mandag morgen opp 0,9 prosent til 141,48 poeng. Indeksen er nå på det høyeste nivået siden 2. januar.

I Hongkong førte stor interesse for China Mobile til at Hang Seng-indeksen satte ny rekordnotering med en oppgang på 2,19 prosent til 20.772,22 poeng. Det kinesiske mobilselskapet rapporterte om rekordmange nye abonnenter som tegnet seg i forrige måned og det sendte aksjekursen til himmels.

I Australia satte S&P/ASX 200-indeksen ny toppnotering, mens Shanghai og Shenzhen 300-indeksen i Kina avsluttet med nye rekorder. I Singapore var den anerkjente Straits Times-indeksen også i rekordhumør.

Den japanske Nikkei 225-indeksen steg 0,66 prosent til 17.424,18 poeng. Bankaksjene var i skuddet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere