Stormet barrikadene i Bangkok

Foto: CAREN FIROUZ (Reuters)

Soldater i pansrede kjøretøyer har brutt gjennom rødskjortenes barrikader i Bangkok. Flere er drept.

19.05.10 08:27

SISTE: Minst fire skal være drept etter at soldater stormet rødskjortenes barrikader i sentrum av Bangkok. En av de drepte skal være en italiensk fotojournalist, melder BBC News onsdag morgen norsk tid.

Regjeringsstyrkene tok seg forbi barrikadene nær hovedinngangen til demonstrantenes område onsdag.

Se interaktivt kart lenger ned.

Flere personer skal være skutt, og én ble truffet i brystet da han forsøkte å hjelpe en annen demonstrant, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Rødskjortene svarte med å skyte tilbake mot soldatene.

- Jeg telte minst to lik av demonstranter som lå på bakken. De var skutt av skarpskyttere, og hadde kulehull i hodet, sier Sky News’ Ashish Joshi, som er i Bangkok.

- De var ikke bevæpnet, men det betyr ikke at de ikke var det da de ble skutt. Men det ser absolutt ikke ut som at de hadde vært bevæpnet, sier han.

Ifølge meldinger skal tre utenlandske journalister ha blitt skutt under sammenstøtene.

En av disse skal være drept.

En talsmann for regjeringen, Panithan Wattanayakorn, kunngjorde på tv at flere av rødskjortenes ledere har rømt fra stedet, uten å oppgi navn. Han opplyste at sikkerhetsstyrkene nå har sikret området rundt Lumpini Park, melder den engelskspråklige avisa The Nation i Bangkok.

Sky News melder at soldatene skal ha avfyrt skudd med M-16 rifler etter at de kom gjennom sperringene og ropte: «Kom ut og overgi dere. Hvis ikke tar vi livet av dere!»

En rådgiver for den thailandske regjeringen ber demonstrantene innstendig om å overgi seg.

- Protesten må avsluttes øyeblikkelig, og lederne må overgi seg og stanse volden, sa Korbsak Sabhavasu, stabssjef hos statsministeren, onsdag.

Han la til at regjeringen fortsatt er åpen for samtaler med rødskjortene dersom de avslutter den langvarige demonstrasjonen i finansdistriktet i den thailandske hovedstaden.

Seks dager med sammenstøt mellom regjeringsstyrker og demonstranter har nå resultert i nærmere 40 drepte og flere titalls skadde.

HTML EMBED

Vis Uroen i Bangkok i et større kart

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.