RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormfrykt ga oljerally

Sist oppdatert:
Frykt for at den tropiske stormen Rita vil bli ødeleggende for oljeproduksjonen i Mexico-gulfen sendte mandag oljeprisen kraftig opp. Sjekk utviklingen i oljeprisen her
Oljeprisen handles til noe over 67,1 dollar fatet tirsdag morgen etter at det ble kjent at den tropiske stormen Rita vil nå orkan styrke før den når den mexicanske gulfen og komme innover Texas i løpet av uken.

Flere oljeselskap har begynt å evakuere personell, og det går mot ytterligere nedstengning av raffinerikapasitet.

Frykt sendte dermed oljeprisen opp hele 7 prosent mandag, eller 4,39 dollar per fat. Da råvarebørsen i New York stengte ble et fat råolje priset til 67,39 dollar fatet. Men siden dess har oljeprisen trukket seg noe tilbake. Det melder Bloomberg News.

Bensinprisene steg med hele 14 prosent mandag, og naturgasskontraktene steg til en ny rekordnotering.

Det er ventet at OPEC tirsdag vil annonsere at de vil tilby 2 millioner ekstra fat med olje dagen til verdensmarkedet, i et forsøk på å stabilisere oljeprisen. Det melder Bloomberg News. Men flere og flere aktører i markedet mener at OPEC nå er irrelevante, og at de i liten grad har noen virkemidler for å stabilisere prisene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere