RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormvarsel i 24 provinser i Filippinene

Myndighetene i Filippinene har sendt ut stormvarsel i 24 provinser og minst 24.000 mennesker blir evakuert i påvente av at tyfonen Maysak treffer land.

Tyfonen svekket seg noe natt til lørdag, men har fortsatt en vindstyrke opp mot 130 kilometer i timen, som tilsvarer omtrent 36 meter per sekund. Vinden kan komme opp mot 160 kilometer i timen, eller 44 meter per sekund, i kastene.

– Vi har planer om å flytte folk ut fra kystlandsbyer, sier Nigen Lontoc, som er en høytstående tjenestemann i beredskapsmyndighetene i regionen der uværet trolig vil treffe.

Han la til at rundt 24.000 mennesker skal evakueres fra Aurora-provinsen.

Stormen beveger seg mot land i omtrent 22 kilometer i timen, og den er ventet å treffe land nordøst i Filippinene søndag morgen, ifølge landets meteorologiske institutt.

Det er ventet at tyfonen vil bringe med seg moderat til kraftig regn og stormflo på opp mot to meter på utsatte steder langs kysten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere