RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storpost feilmeldt i Merkantildata (Ny)

Sist oppdatert:
En post på nesten 5 prosent av aksjene hos Arne A. Jensens Merkantildata ble feilaktig meldt omsatt før børs tirsdag. Det viste seg å være videreføring av en forward
Oppdatert med informasjon fra børsen.

Carnegie meldte omsatt en post på 10.456.000 aksjer i Merkantildata før børs tirsdag. Posten var omsatt til 3,43 kroner pr. aksje, Posten utgjør 4,96 prosent av aksjene i Merkantildata.

Men Oslo Børs opplyser til iMarkedet at posten er slettet. Den var feilaktig meldt. Ifølge Oslo Børs dreier det seg om videreføring av en forward, uten reelt eierskifte, og posten skulle dermed ikke vært meldt slik den ble.

På en aksjonærutskrift på Merkantildatas hjemmeside var det bare Getronics som hadde en enkeltpost som var større enn dette, med sin post på 20 millioner aksjer.

Men både SEB og JP Morgan Chase har flere poster som samlet er større enn den omsatte posten.

Det har vært spekulert i at Getronics ville selge sine aksjer i Merkantildata på grunn av behov for å styrke sin egen balanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere