RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storrøyker dømt til å flytte etter naboklager

Sist oppdatert:
Den tyske storrøykeren Friedhelm Adolfs (75) er dømt til å flytte ut av sin leilighet i Düsseldorf fordi naboene klager over røyklukt.

Adolfs har bodd i leiligheten sin i 40 år. De siste årene har røykingen blitt et økende problem. I 2012 fikk han påpakning fra huseieren sin flere ganger, uten at det endret 75-åringens røykevaner.

Retten sier røykingen i seg selv ikke er god nok grunn for å bli kastet ut av leiligheten, men Adolfs har verken tømt askebegrene sine eller luftet leiligheten tilstrekkelig. Han har heller ikke gjort noe for å unngå at røyken trekker ut i gangen i blokka, ifølge dommen.

Saken har skapt store overskrifter i Tyskland og har trolig gjort Adolfs til landets nest mest kjente storrøyker etter tidligere statsminister Helmut Schmidt, som ofte tok seg en blås selv under TV-sendinger.

Det er andre gang saken mot Adolfs er oppe for retten, etter at han anket den første dommen mot ham. Det er ikke kjent om han kommer til å anke videre til høyesterett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere