Gå til sidens hovedinnhold

Storsalg gir forsert utbygging

I det hullet du ser på bildet vil det snart stå ti nye boligblokker. Stort salg av leiligheter fører til hurtig utbygging av Bjerka borettslag på Økern.

Økern/Risløkka: Borettslaget skulle egentlig bygges i to omganger. Først åtte blokker og siden to til når nok leiligheter var solgt.
- Vi bygger alle ti på en gang. Det til tross for at leilighetene i de to siste blokkene ikke er lagt ut til salg enda, forteller prosjektleder Jonny Solbakken i OBOS.
De åtte blokkene som er lagt ut for salg inneholder 140 leiligheter. 108 av disse er solgt.
- Det er spesielt hyggelig at mange fra området kjøper her. I salgstrinn I og II var det 26 mennesker som hadde 05.. postnummer. Det vil si at de er fra området. I tillegg er det mange med 04.. og 06.. postnummer. Vi kan si at over 30 prosent av de nye eierne har lokal forankring, sier OBOS-megler Ellen Dammen.

Mellom by og land

Mellomtittelen henspeiler på hvordan OBOS ser på boligprosjektet.
- Ser du på området bak borettslaget, opp i Groruddalen, er det som å være på landet med eldre hus og etablerte store hager. Snur en seg og ser mot vest har man utkikk over Oslo. Dette er begge deler, sier Solbakken.
Megler Dammen har stor tro på at resten av leilighetene i det store boligprosjektet vil være like lettsolgte som de 100 første.
- Prisene øker ikke like mye her som i Oslo sentrum. Etter hvert vil flere se hvor sentralt dette egentlig er og da blir presset større. For en må ikke glemme at vi allerede selger godt. I tillegg vil nok mye skje når blokkene begynner å reise seg. Det er en gang slik at mange liker å se hva de kjøper, sier Dammen.

Moderna Hus

Arbeidet på tomten er allerede i full gang. Det gamle brannskadde næringsbygget er fjernet og kun en lang murvegg står igjen opp mot Økernveien. Denne veggen blir i disse dager gjennomhullet og får kjørt i seg noen ankere. Dette skal virke som massesikring fra Økernveien.
- Når dette er gjort vil ting skje fort. Det spesielle er at entreprenør Skanska Norge AS skal bygge etter et svensk system kalt "moderna hus". Vi bruker vanlig bærende elementer, men badene vil komme som ferdige moduler og settes rett på plass. Også øvrige ting på bygget vil komme noe mer ferdigprodusert enn vi er vant til, forklarer Solbakken.
Det vil bli fem femetasjers og fem åtteetasjers blokker. De første husene vil være innflyttingsklare høsten 2008. Innen utgangen av 2009 skal alt være ferdig. Utbygger er firmaet Økern Torgvei Boliger ANS, som er eiet av OBOS og Eindomsspar AS. Tomten mellom Økern Torgvei og Økernveien er delt i to felt, A og B. Bjerka borettslag skal stå på felt A, det vil si den nordre delen lengst fra Økern-senteret.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk