RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storsatsning på digital signatur

(Microsoft)
Sist oppdatert:
Nærings- og handelsdepartementet, Forskningsrådet og Microsoft går nå sammen om å finansiere forskning og utvikling innen digitale signaturer.

Microsoft bidrar med én million kroner til et doktorgradsstipend innen digital signatur/PKI-forskning ved NTNU

Forskningen skal bidra til å nå målet i Regjeringens handlingsplan eNorge 2005 om å legge til rette for en felles løsning for elektronisk signatur, eller PKI, i Norge.

- Arbeidet med å utvikle en nasjonal løsning for digitale signaturer har stor betydning for samfunnets mulighet til å dra full nytte av fremtidens teknologi, både innen offentlig og privat sektor, sier administrerende direktør Birger Steen i Microsoft Norge.

Forskningsarbeidet ved NTNU skal fokusere på bruk av digital signatur i forbindelse med identifikasjon av brukere av universitetenes IT-tjenester. Det skal kobles til det såkalte FEIDE-prosjektet*, som er igangsatt av Utdannings- og forskningsdepartementet. Forskningen skal bl.a. ta for seg problemer knyttet til storskala bruk av digitale signaturer.

- Effektivisering av offentlig sektor og utvikling av elektronisk forretningsdrift er avhengig av gode og pålitelige systemer for elektronisk kommunikasjon som har samme juridiske gyldighet som den papirbaserte. Elektronisk signatur er et sentralt virkemiddel i denne sammenheng. Vi arbeider på mange fronter for å legge til rette for at elektroniske signaturer skal kunne tas i allmenn bruk, sier statssekretær Oluf Ulseth i NHD.

PKI (public key infrastructure) er en løsning som tilbyr digitale signaturer til alle. Dette gir brukeren mulighet til å signere e-posten sin og legitimere seg overfor offentlige etater, banker og butikker via Internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere